Fazolové lusky s vepřovou panenkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové panenky zbavíme blanek na povrchu, opepříme je, opatrně osolíme (parmská šunka, kterou je budeme obalovat, je slaná) a posypeme oreganem nebo majoránkou. Každou panenku zabalíme do plátků parmské šunky a převážeme kuchyňským provázkem. Takto připravené maso necháme odležet v chladu nejlépe přes noc. Pak vepřové panenky rozložíme do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu stáhneme na 100 °C a maso v ní ponecháme jen asi 15 – 20 minut (musí uvnitř zůstat růžové).

Mezitím očištěné fazolové lusky vložíme do hrnce, mírně je podlijeme vodou, přidáme máslo a podusíme je doměkka. Pak je osolíme a opepříme.

Upečené vepřové panenky zbavíme provázku a nakrájíme je na plátky. Rozdělíme je na talíře, přidáme podušené fazolky a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá křupavá bageta nebo italský chléb ciabatta.

Poznámka k receptu

Pokud máte raději teplé přílohy, připravte k masu malé pečené brambůrky a podávejte je místo bagety a přelité trochou másla.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...