Citrusová panenka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte prolisovaný česnek, kůru a šťávu z citrusů, oregano, javorový sirup a olej. Maso očistěte, osolte, opepřete a naložte do marinády. Nechte odležet 10 minut. Troubu předehřejte na 180°C.

2. Rozpalte pánev a panenku zprudka ze všech stran opečte. Pak ji přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby. Pečte asi 8–10 minut. Zatímco se panenka peče, vezměte zbylou marinádu a přidejte do ní cukr a škrob. Za stálého šlehání pomalu přiveďte k varu a vařte pár minut, než marináda zhoustne. Jakmile je panenka hotová, potřete ji vzniklým glazé a nechte ještě pár minut odležet, aby se v ní rovnoměrně usadila šťáva. Podávejte se salátem nebo šťouchanými brambory

Poznámka k receptu

Jednoduchá marináda udělá z jemného masa skvost. Ve všední den ho připravte na plotně, o víkendu klidně na grilu. Stačí zkombinovat metodu přímého a nepřímého grilování

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...