Bylinková vepřová panenka s rýží a lusky

Seznam surovin

Maso:

Příloha:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dejte vařit do osolené vody rýži. Než bude hotová, připravte maso: z panenky odkrojte část o příslušné váze, očistěte ji a zbavte blan. Koriandrová semínka rozdrťte spolu s hrubou solí v hmoždíři, rozmarýn posekejte najemno, vše promíchejte a nasypte na prkénko. Maso ve směsi koření ze všech stran důkladně obalte.

2. Rozpalte olej na pánvi a panenku zprudka a krátce opečte ze všech stran, měla by chytit zlatavou barvu. Pak ji přemístěte do pekáčku a dopečte v troubě vyhřáté na 200 ºC ještě 10 minut. Čas pečení záleží na tloušťce masa, za 10 minut propečete panenku o průměru asi 6 cm ideálně tak, že uvnitř zůstane růžová a šťavnatá. Před podáváním nechte maso minimálně 5 minut odležet, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

3. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj oloupaný stroužek česneku. Jakmile začne hnědnout, odstraňte ho, svou roli už splnil. Přidejte lusky cukrového hrášku a asi 5 minut je res tujte, jen aby mírně změkly a vstřebaly česnekové aroma.

4. Maso nakrájejte na plátky, podávejte ho s rýží, lusky cukrového hrášku a výhonky.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...