Žarkoje

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, do výpeku dáme pokrájenou cibuli, velkou, celou očištěnou, ale neloupanou paličku česneku rozpůlenou - tu položíme řezem nahoru. Vrátíme maso, přidáme 2 až 3 bobkové listy, pár zrnek nového koření, a ještě pár kuliček pepře. Podlijeme, zakryjeme a pečeme - nejlépe v litinovém pekáči.

Když je pečeně měkká, odsuneme maso trochu stranou - uděláme si místo - přidáme oloupané syrové brambory hezky pokrájené na čtvrtky, podlijeme, aby byly do půlky potopené, maso otočíme, zakryjeme, po asi 10 minutách odklopíme a zprudka necháme zčervenat - jak maso, tak brambůrky.

K tomu podáváme libovolný zeleninový salát.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...