Plněná vepřová krkovička se švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté a vypeckované švestky vložíme do kastrůlku, zalijeme je červeným vínem, zakryjeme a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Pak k nim přidáme cukr se špetkou skořice, promícháme, přivedeme k varu, asi 10 minut povaříme a necháme prochladnout. P

látky vepřového masa rozklepeme na větší pláty, které poklademe povařenými švestkami (vyvařenou šťávu ze švestek si ponecháme), každý plát přeložíme na polovinu a okraje sklepneme k sobě. Takto naplněné maso osolíme, opepříme, vložíme do vhodné pánve nebo kastrolu s rozehřátým tukem a lehce z obou stran opečeme. Pak maso podlijeme šťávou vyvařenou ze švestek, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopečeme asi 7 minut dorůžova. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.

Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme do ní povidla a povaříme. Omáčku dochutíme slivovicí, případně ji trochu přikyselíme octem nebo citronovou šťávou a prohřejeme.

Naplněné plátky rozdělíme na talíře, každý nakrojíme, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Pokud nechcete jako přílohu k obědu knedlíky, připravte k plátkům třeba pečené brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...