Krkovice na grilu

Seznam surovin

Na maso:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte olivový olej, víno, drcený římský kmín a nasekaný rozmarýn. Lehce prošlehejte, aby se víno spojilo s olejem. Do této marinády vložte maso a nechte odležet pár hodin, ideálně přes noc.

2. Fazolky nasekejte na větší kusy, slaninu nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a nechte vyškvařit slaninu. Přidejte fazolky a chvilku opékejte, dokud nezměknou. Pokud chcete všechna jídla připravit venku u grilu, můžete fazolky vcelku poskládat vedle sebe, „cik cak“ jimi provléknout celý plátek slaniny a napíchnout je na dvě grilovací jehly (každou z jedné strany). Vznikne jakási fazolková „podložka“, kterou snadno ugrilujete. A nehrozí, že něco propadne do uhlí.

3. Maso vyjměte z marinády, dejte na rozpálený gril a opečte z obou stran dozlatova. Mezitím nakrájejte zeleninu, zakápněte ji balsamikovým octem a promíchejte. Sundejte maso z grilu a posypejte je maldonskou solí a pepřem. Podávejte se salátem a zelenými fazolkami.

Poznámka k receptu

I když bývá krkovice obecně považována především za „jídlo pro chlapy“, marináda s římským kmínem jí dodá rafinovanou chuť, které neodolají ani nejněžnější ženy. Tomu se říká grilovací rovnoprávnost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...