Zapečené kotlety s pepřovou kaší

Seznam surovin

Na kaši:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory překrájíme na čtvrtky a dáme vařit do osolené vody.

Kotlety lehce naklepeme, zprudka je opečeme v pánvi na oleji, osolíme a rozložíme na plech. Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se štáva nevyvařila).

Uvařené brambory scedíme, prolisujeme do mísy, přimícháme hořčici a pepř, postupně vmícháme tolik smetany, aby kaše nebyla příliš řídká, a podle chuti ji osolíme.

Plátky šunky stočíme do kornoutků, každý položíme na jednu kotletu, zakryjeme je kopečkem kaše a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.

Hotové kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme je povařenou štávou z pánve a podáváme se zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...