Zapečené kotlety s broskvemi a sýrem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové kotlety po stranách na několika místech nařízneme ostrým nožem (aby se při pečení nezkroutily), naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pak je pokapeme olejem a necháme uležet v chladu nejméně 2 hodiny.

Připravené kotlety vložíme do větší pánve s rozehřátým olejem a zprudka je krátce opečeme z obou stran. Maso přeložíme do pekáčku a na každou kotletu položíme plátek slaniny a půlku kompotované broskve.

Sýr nastrouháme do misky, přidáme vejce a strouhanku, dobře promícháme a dochutíme špetkou soli, pepře a mletého kari. Touto směsí překryjeme broskve na kotletách, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme asi 10 minut, dokud se sýrová směs na povrchu neroztaví a nezezlátne.

Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.

Poznámka k receptu

Použijte tenčí plátky slaniny, aby se během krátkého zapékání stihly dobře propéct a byly křupavé.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...