Vepřové kotlety se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kotlety omyjeme, osušíme a ostrým nožem každou na okrajích a u kosti na několika místech nařízneme, aby se při opékání nezkroutily a dobře propekly. Pak je z obou stran naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme do ní kotlety a zprudka je z obou stran opečeme. Přidáme nakrájené žampiony a společně ještě krátce osmahneme, až jsou houby i vepřové maso měkké (je-li třeba, podlijeme maso trochou vody nebo vývaru). Mezitím usmažíme hranolky (nejlépe do fritéze), necháme je odkapat na savém ubrousku a osolíme.

Vepřové kotlety upravíme na talíře, rozdělíme na ně žampiony i se šťávou z pánve, přidáme usmažené hranolky a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Kotlety a žampiony můžete opéct každé zvlášť. Nejprve opečte kotlety (máte-li rádi křupavou kůrčičku, poprašte je nejprve moukou). Do zbylého výpeku pak vložte plátky žampionů a krátce je orestujte nebo poduste s trochou vývaru. Hranolky můžete upéct také na plechu v troubě.

Hodnocení: 4,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...