Sendvič s vepřovým masem a naloženou okurkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte, osolte, opepřete a posypte kajenským pepřem. V pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Pak ho přendejte do zapékací mísy, podlijte vodou a pečte na 180 °C asi 30 - 40 minut podle výšky masa.

2. Mezitím nakrájejte okurku na tenká kolečka a v misce prošlehejte ocet, olej, med a ¼ lžičky soli. Okurku naložte do zálivky a nechte odležet - když ji necháte naloženou jen pár hodin, zůstane svěžejší, za den nebo za dva získá výraznější kyselou chuť. Obojí se k masu výborně hodí, rozhodnutí tedy necháváme na vás. Petrželku nasekejte a vmíchejte do majonézy.

3. Maso nechte zchladnout a nakrájejte na tenké plátky. Rozřízněte bagety, spodní část potřete ochucenou majonézou, na ni vyskládejte plátky masa a nakonec přidejte okurku. Maso chutná nejlépe, když je ještě vlahé nebo má pokojovou teplotu. Pokud ho tedy skladujete v lednici, nezapomeňte ho včas vyndat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...