Kotlety z bagouna

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Osolíme ho, promačkáme a necháme 15 minut odležet. Pak šťávu slijeme a k zelí vmícháme nadrobno nasekanou cibulku. Kotlety omyjeme, osušíme a ostrým nožem v každé z nich směrem od kosti prokrojíme kapsu. Vnitřky kapes mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme je připraveným zelím.

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme naplněné kotlety a zprudka je opečeme, asi 3 minuty z každé strany. Výpek i s masem přeložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Ke konci pečení kapsy obložíme plátky bůčku.

Hotové maso zabalíme do alobalové fólie, výpek přelijeme do kastrůlku a svaříme asi na polovinu množství. Přilijeme pivo, opepříme, osolíme, prošleháme a krátce povaříme. Kapsy rozbalíme, rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou pivní šťávou.

Poznámka k receptu

Kapsy podávejte s čerstvým chlebem nebo opečenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...