Kotlety s cibulovou marmeládou

Seznam surovin

Na marmeládu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a špetku soli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přisypeme cukr, zalijeme vínem s vodou a rozvaříme. Pak
snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud není cibule měkká a neodpaří se téměř všechna tekutina. Pokud se tak stane dříve, než je cibule rozvařená, přiléváme po troškách teplou vodu.

Mezitím lehce naklepeme kotlety okolo kosti, potřeme je solí utřenou se šalvějí, posypeme drceným pepřem a koriandrem a z obou stran je zprudka opečeme v pánvi na oleji. Přendáme je do pekáčku
a dopečeme ještě 20 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.

Kotlety rozdělíme na talíře, podlijeme je šťávou z pekáčku a doplníme nočky cibulové marmelády.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...