Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozpustíme máslo, přimícháme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme
studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku vaříme asi
15 minut. Přimícháme smetanu a vaříme dalších 10 minut.

Z křenu odkrojíme asi 10 tenoučkých plátků, zvolna je usmažíme dozlatova a
necháme na papírové utěrce okapat od oleje. Zbytek křenu nastrouháme, vmícháme do
omáčky, podle chuti přidáme cukr, ocet, popřípadě přisolíme.

Jazyk ohřejeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přilijeme omáčku a
doplníme houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...