Thajská žebírka

Seznam surovin

Na žebra:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žebra nasekáme na kusy, omyjeme je, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme na středním ohni asi 30 – 40 minut, dokud nejsou měkká.

Mezitím uvaříme omáčku. Nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor krátce opečeme v menším kastrolu na rozehřátém oleji. Přidáme protlak, med, citronovou a ananasovou šťávu, rybí a thajskou omáčku a tabasko, omáčku promícháme a vaříme za častého míchání na mírném ohni, dokud nezhoustne.

Uvařenou omáčku necháme vychladnout a pak jí potřeme vychladlá žebra. Rozložíme je na mřížku rozehřátého grilu potřenou olejem a grilujeme za průběžného otáčení a potírání zbylou omáčkou asi 15 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Místo ananasové šťávy můžete použít i čerstvý ananas rozmixovaný na pyré.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...