SELEČÍ PEČENĚ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pokud seženete kousek s tukovou vrstvou, nařežte tuk do mřížky nebo na tenké proužky (neprořízněte do masa). Pokud má maso kompaktní tvar, nechte ho, jinak ho můžete svázat. V misce smíchejte česnek, sůl, pepř a ze všech stran směs vetřete do masa. Nechte odležet alespoň 1 hodinu, ještě lépe přes noc.

2. V pánvi rozpalte olej a maso ze všech stran zprudka opečte dozlatova. Do pekáčku dejte na klínky nakrájená jablka a cibuli, přidejte snítky rozmarýnu, na kostičky nakrájené máslo a vložte do něj maso. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu.

3. Pak maso vyndejte z trouby a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím do mixovací nádoby přendejte cibuli, jablka a část výpeku a rozmixujte dohladka. Maso můžete jíst s omáčkou samotné, nakrájené na tenké plátky, jako příloha se hodí pečené či šťouchané brambory

Poznámka k receptu

Jemné selečí maso doplňte výraznými bylinami. My zvolili rozmarýn, hodí se ale i šalvěj nebo citronový tymián. K pečeni můžete podávat knedlíky či brambory nebo si ji vychutnat nakrájenou na tenké plátky. V tom případě stačí dobrý chleba.

ODLEŽENÍ 1 HODINA

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...