Pomalu pečená žebírka

Seznam surovin

Na žebra:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme hrubozrnnou sůl, čerstvě mletý pepř, hnědý cukr a chilli. Žebra rozsekneme na několik kusů, vetřeme do nich z obou stran připravenou směs a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Zakryjeme je alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 145 °C a pečeme asi 2 hodiny doměkka.

Mezitím připravíme omáčku. V menším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme je za stálého míchání zesklovatět. Přidáme sůl, pepř, chilli a restujeme ještě asi 1 minutu. Přilijeme rajčata z konzervy a vodu, přidáme cukr a kečup, přivedeme k varu, kastrol částečně zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 40 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu vody, aby se omáčka nepřipalovala).

Hotovou omáčku necháme prochladnout, pak ji rozmixujeme, vmícháme do ní jablečný ocet, podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem a necháme zcela vychladnout.

Měkká žebra přeložíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou olejem (můžeme je opéct i v troubě pod rozehřátým grilem), a za průběžného potírání omáčkou grilujeme 2 – 5 minut, dokud nemají hezkou kůrčičku. Podáváme je se zbylou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...