Maiale e peperoni - Vepřové na paprikách

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pancettu nasekejte nadrobno a nechte ji v hrnci rozvonět na polovině oleje. Přidejte kousky nakrájeného vepřového a zprudka je opečte, aby se maso zatáhlo a veškerá šťáva zůstala uvnitř. Vmíchejte nasekaný česnek, rozdrcenou chilli papričku, sůl, pepř a přiklopené pomalu duste, aby maso změklo. Trvat to bude zhruba 40 minut.

2. Papriky omyjte, přepulte, vydlabejte jádřince a pak je nakrájejte na dlouhé proužky. Zbytek oleje rozpalte v širší pánvi s vyšším okrajem a zhruba 20–25 minut na něm pozvolna opé- kejte papriky, aby jejich konce začaly karamelizovat. Vlijte ocet a pár minut provařte.

3. Nakonec papriky vmíchejte ke změklému masu a nechte 5 minut společně dusit. Servírujte jako hlavní chod, ideálně s kouskem bagety

Poznámka k receptu

V Itálii pokrm servírují s plátky bílé bagety. Není důvod to neudělat stejně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...