Jazyk v aspiku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ze studeného vývaru sebereme ztuhlý tuk a vmícháme do něj želatinu, kterou
necháme nabobtnat. Víno dáme vařit, přimícháme ocet, cukr, vývar s nabobtnalou
želatinou a vše pozvolna necháme rozpustit. Nakonec aspik ochutíme více než podle
vlastní chuti. Ztuhlý aspik by byl jinak nedochucený.

Dno vhodné formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a necháme ztuhnout takzvané
zrcadlo. Jazyk nakrájíme na tenké plátky, jednotlivě je namočíme ve vlažném aspiku a
vkládáme je nejprve na dno, potom po stěnách formy. Vše necháme ztuhnout.

Zbytek jazyka nakrájíme na kostičky, stejně tak okurky, mrkev, vše smícháme
se zbylým aspikem a po částech naplníme do formy a prokládáme dílky vařených vajec.
Naplněnou formu přetáhneme fólií, zatížíme a dáme na 4 hodiny ztuhnout do
ledničky.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...