Japonský řízek tonkatsu

Postup přípravy

1. Zelí co nejjemněji nakrájejte a nechte namočené v míse ledové vody minimálně 1 hodinu, aby zkřehlo.

2. Maso naklepejte a na povrchu několikrát nařízněte křížem šikmými zářezy. Osolte ho, opepřete a obalte v trojobalu a osmažte obvyklým způsobem.

3. Podávejte nakrájené napříč na plátky, rozložené do vějíře, zakápnuté trochou omáčky a s hromádkou zelí a rýží v misce.

Poznámka k receptu

Řízek kupodivu znají i ve vzdáleném Japonsku, ovšem podávají ho v tamním typickém aranžmá, s rýží a najemno pokrájeným zelím. Poprvé se prý podával v jedné tokijské restauraci roku 1899 jako verze evropského receptu. Velmi rychle tu zdomácněl.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...