Grilovaná žebra se zázvorem

Seznam surovin

Na žebra:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žebra rozsekneme na několik kusů, vložíme je do hrnce, přidáme bourbon, nastrouhaný zázvor a oloupané stroužky česneku, přilijeme asi 1 litr vody a přivedeme k varu. Pak stáhneme plamen a žebra vaříme asi 50 minut doměkka.

Mezitím připravíme omáčku. Do mixéru nalijeme bourbon, ocet a rajský protlak, přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, chilli papričku a hnědý cukr a vše rozmixujeme do hladka.

Uvařená žebra necháme odkapat, potřeme je připravenou omáčkou, položíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou olejem a grilujeme za průběžného otáčení a potírání zbylou omáčkou asi 20 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...