Glazované kolínko ze selátka

Seznam surovin

Maso:

Gnocchi:

Špenát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny.
Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.

2. Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmazánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě.

3. Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.

Poznámka k receptu

Recept je od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude i na 4. Ročníku Gastro Food Festivalu v Litoměřicích, předvádět své kuchařské dovednosti. Více informací na www.gastrofoodfest.cz

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...