Velikonoční nádivka s uzeným masem I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 190 °C. Housky nakrájejte na kostičky, ve větší míse je zalijte mlékem a nechte nasáknout. Pokud jsou příliš mokré, přebytečné mléko vymačkejte a vylijte. Předem uvařené uzené maso nakrájejte na kousky (výborně se hodí vepřový ocásek, který se doměkka uvaří i s kostí, získáte tak skvělý vývar na polévku). Bylinky operte a nasekejte.

2. Oddělte bílky od žloutků, žloutky vyšlehejte s máslem. Do vaječné směsi přidejte špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a nalijte ji na housky. Zlehka promíchejte. přidejte uzené maso, bylinky a znovu směs promíchejte. Bílky se špetkou soli vyšlehejte dotuha a jemně vmíchejte do směsi.

3. Formu vymažte máslem nebo sádlem a vyložte plátky slaniny. Sklá- dejte je tak, aby se lehce překrývaly. Nádivku dejte do formy a uhlaďte povrch. pokud slanina přečnívá z formy, přeložte ji přes těsto. Pečte 30 minut dozlatova. Podávejte se zeleným salátem.

Poznámka k receptu

Naše šéfredaktorka Johana si bez této nádivky nedokáže Velikonoční pondělí ani představit, pekla ji totiž už její prababička. Udělejte si z její přípravy jarní rituál stejně jako ona – ráno vyrazte s košíkem na procházku a natrhejte kopřivy, v poledne už bude nádivka vonět na stole.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...