Francouzské brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce skoro doměkka, nechte je zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli na klínky. Pekáček vymažte sádlem, vysypejte strouhankou a skládejte do něj brambory, na ně uzené maso a cibuli.

2. Vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny, končit byste měli bramborami. V misce rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a směs nalijte na brambory. Pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C, dokud brambory nebudou zlatavé.

Poznámka k receptu

Všichni je známe z domova, a kdo ne, ten je miloval ve školní jídelně. Křupavé brambory vonící po uzeném masu, to je náš tip na letní oběd. Klidně si je ale dejte i studené, s nakládanými okurkami chutnají perfektně.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...