Čočka s uzeným

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čočku, kterou jsme předem namočili do studené vody, uvaříme v téže vodě doměkka a scedíme.
Uzenou krkovici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme jednu oloupanou cibuli a maso uvaříme doměkka.

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Zaprášíme ji moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a dobře povaříme. Do takto připravené husté omáčky přidáme scezenou uvařenou čočku, osolíme, ochutíme octem a za stálého míchání krátce povaříme.

Zbylé dvě cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na sádle dozlatova. Uvařené uzené maso necháme odkapat a nakrájíme ho na tenké plátky.

Na talíře rozdělíme čočku, plátky vařené krkovičky, vše přelijeme opečenou cibulkou a podáváme doplněné sterilovanými okurkami.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...