Telecí ragú s houbami

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. KROK: Maso pokrájejte na kostky o velikosti asi 3 x 3 cm. Osolte je a opepřete, posypte solamylem a lžící promíchejte, aby se jím všechny obalily.

2. KROK: Nyní začněte s přípravou omáčky. Hříbky pokrájejte na větší kousky, menší lišky
nechte celé, větší překrojte. Na sádle zpěňte najemno nakrájenou šalotku. Vsypte čerstvé
houby a asi pět minut je restujte, aby zvláčněly. Přisypte lístky tymiánu, základ
osolte a opepřete a přidejte naložené houby i s nálevem. Restujte ještě přibližně 3 až
4 minuty. Poté přilijte vývar a vařte odkryté asi pět minut, aby se tekutina odpařovala.

3. KROK: Maso zprudka a krátce opečte ve vyšší vrstvě rozpuštěného sádla. Poté ho
děrovanou naběračkou vyjměte a přebytečný tuk ze smažení nechte odsát na papírové
kuchyňské utěrce.

4. KROK: Orestované maso přidejte do připraveného základu na omáčku, vlijte
smetanu a vše ještě 5 až 10 minut nechte za občasného promíchání probublávat
na nízkém plameni. Ragú odstavte ze sporáku a vmíchejte k němu nahrubo pokrájenou
čerstvou majoránku a hladkolistou petrželku. Jemně nakyslou chuť omáčky pak podpořte
přídavkem zakysané smetany. Nyní stačí už jen připravit hrnkové knedlíky (je to snadné,
recept najdete na vedlejší straně) a servírovat.

Poznámka k receptu

Máte-li pocit, že příprava tohoto luxusně vypadajícího jídla prostě musí být složitá, opak je pravdou. K jeho přípravě vám stačí základní kuchyňské dovednosti a samozřejmě kvalitní a čerstvé suroviny. Až ho pak ponesete na stůl, můžete si být jisti, že sklidíte pochvalu!

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...