Telecí Osso Bucco s nudlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Telecí Osso Bocco očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky.

Postupně opékáme dohněda s rajčaty a vínem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 6 hodin.

Maso vyjmeme, štávu zcedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.

Žloutky a vejce promícháme s moukou, šafránovým svarem a špetkou soli. Důkladně propracujeme a nechame odležet. Postupně zpracujeme a s pomocí pasta strojku připravíme čerstvé nudle, které vaříme v osolené vodě.

Z čerstvé bílé střídky, nastrouhané citronové kůry, mořské soli, dobromysli a trochy olivového oleje připravíme gremolatu, kterou plníme dutou kost v porci Osso Bucca při ohřívání.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...