Vídeňský řízek I

Seznam surovin

Na 4 porce:

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso odblaňte a nakrájejte na 4 plátky. Na několika místech po obvodu nařízněte jejich okraje a naklepejte je na sílu asi 4mm. Z obou stran mírně osolte a opepřete.

2. Mezitím vyšlehejte smetanu do polotuha a housku rozsekejte v mixéru na měkkou strouhanku (nemusí být příliš jemná).

3. Mouku smíchejte s paprikou. Rozšlehaná vejce osolte, opepřete a zlehka k nim přimíchejte šlehačku.

4. Maso obalte v ochucené mouce, ve vaječné směsi a ve strouhance a ihned smažte (každý plátek zvlášť, protože jsou opravdu velké) v hlubší pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého másla s olejem (řízek by měl být v tuku vždy ponořen celý). Přebytečný tuk odsajte pomocí papírových kuchyňských utěrek a podávejte s lehkým bramborovým salátem, se skrojky citronu a s nakládanými brusinkami.

Recept na Lehký bramborový salát najdete zde

Poznámka k receptu

Do tenka rozklepaný plátek z části telecí kýty zvané oříšek v hebkém kabátku z čerstvé strouhanky by měl pokrýt většinu talíře!

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...