Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelený chřest, ze kterého odkrojíme dřevnatý konec, dáme pomalu táhnout do osolené vroucí vody s bílým chřestem, který se musí oloupat od tvrdé slupky a odříznout od dřevnatého a hořkého konce, na cca 5-6 minut. Uvařený bílý chřest dáme zchladit do ledové vody.

Z telecí kýty si nakrájíme řízek 150 g, naklepeme a obalíme v hladké mouce, v osoleném rozšlehaném vajíčku s troškou smetany na šlehání 30ml a ve strouhance. Obalený řízek pomalu smažíme v přepuštěném másle.

Přepuštěné máslo si uděláme tak, že si obyčejné máslo rozpustíme a sbíráme z něj syrovátku, získáme tak jen čistý tuk, který se při smažení nepřipaluje.

Z omytého citrónu nastrouháme kůru a společně s vymačkanou šťávou dáme svařit s 30% smetanou na šlehání 150 ml, necháme zredukovat na poloviční množství. Omáčku dáme do šlehačkové láhve.

Na talíři pokrájíme chřest na 2 cm špalíčky, které pokapeme rozpuštěným máslem 5 g, přidáme osmažený řízek a chřest zastříkneme našlehanou citrónovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...