Telecí pečínka na smetaně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kýtu důkladně omyjeme a očistíme. Ovážeme ji provázkem tak, aby při pečení měla pravidelný tvar, a osolíme a opepříme.

Kýtu zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném másle s olejem. Maso přendáme do pekáčku, na výpeku orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu společně s tymiánem a hřebíčky. Maso podlijeme částí horkého vývaru, zakryjeme a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 90 minut doměkka. Maso pravidelně obracíme a podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, zbavíme provázku a ponecháme v teple.

Šťávu propasírujeme přes husté síto, vešleháme smetanu, ochutíme solí a pepřem a necháme přejít varem. Na plátky nakrájené maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.

Poznámka k receptu

Ke smetanovým omáčkám podávejte houskové či karlovarské knedlíky, těstoviny, rýži nebo máslové noky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...