Poděbradské ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V malém hrnku v troše vody vyvařte bobkový list a nové koření.

2. Maso nakrájejte na menší kostky a také je uvařte v malém množství osolené vody s nerozkrájenou zeleninou doměkka.

3. Z másla a mouky připravte v jiném kastrolu světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijte odvarem z koření a mlékem a povařte na hladký krém přibližně 10 minut.

4. Do omáčky přidejte maso i s vývarem a ještě společně asi 15 minut povařte.

5. Celer, karotku a květák nakrájejte na kostky a přidejte spolu s hráškem do omáčky. Dochuťte ji citronovou šťávou a případně přislaďte. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.

Poznámka k receptu

Lázeňské město s reputací zachránce zdravých srdcí je domovem tohoto lehounkého, elegantního pokrmu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...