Ossobuco in bianco

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Telecí koleno naporcujte na 4–6 kousků, tuhle práci ale za vás zvládne řezník, který koleno nařeže na silné plátky masa s morkovou kostí uprostřed. Každý kus důkladně z obou stran osolte a opepřete. Ve větším hrnci nebo vyšším pekáči rozpalte olej s máslem, kousky kolena zprudka opečte a vyndejte z hrnce.

2. Ve výpeku nechte zesklovatět nadrobno posekanou cibuli, přidejte kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky a rozdrcené stroužky česneku. Promíchejte a po pár minutách vmíchejte sušené houby. Předem je nenamáčejte, aby příliš neobarvily výpek. Vmíchejte nasekaný tymián, bobkový list, kardamom i skořici, po chvíli do hrnce vraťte maso, podlijte vínem i vývarem a na velmi mírném plamenu pod pokličkou duste asi 3 hodiny.

Poznámka k receptu

Přesně to jídlo, které jednou ochutnáte, a chcete ho pořád. Navíc je ideální pro větší společnost – servírované uprostřed stolu ve velkém hrnci nebo pekáči. Skvělou přílohou k němu je právě milánské risotto, dobře však poslouží i křupavá bageta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...