Sekaná s bramborovou kaší

Seznam surovin

Bramborová kaše:

Ozdoba:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli pokrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle a česnek prolisujte.

2. Rozpalte v pánvi olej na středním plameni a přidejte do něj cibuli, mrkev, oregano a česnek. Restujte asi 2 minuty a nechte zchladnout.

3. Smíchejte cibulovo-mrkvovou směs s mletým masem, vejci, hořčicí, pepřem a solí (podle chuti). Po menších dávkách přisypávejte strouhanku. Do masa jí přidejte jen nezbytné množství, tj. tolik, aby byla hmota kompaktní a držela pohromadě.

4. Formu na muffiny vymažte zlehka olejem. Lžící do 12 dolíků naneste masovou směs. Pečte ji v předehřáté troubě asi 25 minut a pak nechte ještě 5 minut chladnout.

5. BRAMBOROVÁ KAŠE: Zatímco se muffiny pečou, připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte, nakrájejte, vložte je do hrnce s osolenou studenou vodou a přiveďte k varu. Hrnec přiklopte poklicí, ztlumte plamen a nechte brambory vařit doměkka. Pak je slijte a rozmačkejte vidličkou nebo štouchadlem. Po troškách přidávejte mléko a zbytek ingrediencí a dobře promíchejte. Až bude kaše hladká a bude mít správnou krémovou konzistenci, naplňte jí cukrářský sáček s ozdobným nástavcem.

6. Na jiné pánvi orestujte dokřupava slaninu. Nechte ji zchladnout a pak nalámejte na kousky.

7. Na hotové muffiny naneste ozdobně bramborovou kaši, posypte ji nasekanou pažitkou, dozdobte křupavou slaninou a ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...