STAROMĚSTŠTÍ ŠNECI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Šneky, pečivo a kapary nasekejte nadrobno (nebo rozmixujte tyčovým mixérem). Dejte je do mísy a přidejte sardelovou pastu, víno, prolisovaný stroužek česneku, majoránku a citronovou kůru. Promíchejte a vzniklou směsí naplňte šnečí ulity.

2. Naplněné ulity naskládejte na speciální talíř s důlky, aby se nepřevrhly. Pokud ho nemáte, vytvořte z alobalu malá hnízda, aby ulity stály rovně. Každou ulitu zasypte sýrem a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte s klínkem citronu na zakápnutí.

Poznámka k receptu

Dříve běžná delikatesa dnes budí trochu rozpaky. Překonejte předsudky a ochutnejte ji. Šneci mají jemné maso a máslovou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...