SMAŽENÝ OKOUNÍK S BRAMBOROVÝM SALÁTEM

Seznam surovin

brambory:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hmoždíři rozdrťte šalvěj, rozmarýn a česnek. V hlubší míse směs bylinek a česneku smíchejte s vínem. Rybu nakrájejte na 8 porcí a dejte do marinády. Nechte odležet minimálně 1 hodinu.

2. Než se ryba namarinuje, oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a uvařte v osolené vodě. Slaninu nakrájejte na kousky, cibuli na klínky. V pánvi rozpalte lžíci oleje a orestujte na něm slaninu, pak přidejte cibuli. Když změkne, přidejte drcený koriandr, nechte ho rozvonět a zalijte octem. Nechte chvilku odpařit a stáhněte z plotny. Hotové brambory slijte a smíchejte je s cibulovou směsí a nasekanou petrželkou.

3. Marinovanou rybu osolte a obalte v klasickém trojobalu – tedy v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance (do té přidejte nadrobno nasekanou petrželku). Osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a podávejte s bramborovým salátem. Bramborový salát je skvělý teplý i studený. Pokud se rozhodnete pro studenou variantu, připravte ho dřív, aby se správně vychladil.

Poznámka k receptu

Ať je to trendy, nebo ne, trojobal prostě bělomasým rybám sluší. Pokud si na kapra nemůžete zvyknout, zkuste jemného okouníka. A pokud vám kapr nevadí, ozvláštněte ho bylinkovou marinádou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...