Sumec s hořčičnou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Naporcované kousky sumce pokapeme vínem, necháme krátce odležet, pak je jemně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném grilu.

Mezitím připravíme omáčku. Mouku lehce osmahneme na rozehřátém másle a za stálého míchání zředíme teplým mlékem. Do hladké hmoty přidáme hořčici, citronovou šťávu, cukr (nemusí být), sůl a pepř; krátce povaříme. Omáčku odstavíme z ohně, prošleháme a vmícháme do ní jemně nasekanou pažitku.

Grilované kousky sumce přelijeme omáčkou a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...