Štědrovečerní kapr na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Porce kapra očistíme, osušíme v utěrce, osolíme a zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Vyjmeme je, do výpeku v pánvi přidáme červené víno, kečup, šípkovou zavařeninu nebo brusinky a prolisovaný česnek, omáčku osolíme, opepříme, trochu přisladíme a povaříme do zhoustnutí. Pak omáčku dochutíme solí a pepřem a ještě krátce povaříme.

Nalijeme ji na opečené porce ryby, přidáme olivy, zakryjeme pokličkou a kapra necháme v horké omáčce prohřát.

Kapra i s omáčkou a olivami rozdělíme na talíře a podáváme s bílým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...