Ryba se sezamovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vykuchanou a očištěnou rybu potřete na povrchu a zevnitř solí. Do olejem vylitého pekáčku položte rybu, potřete 3 lžícemi oleje a nechte asi 15 minut odležet.

Cibuli nakrájejte na kostičky a vložte ji do 2 lžic rozpáleného oleje. Přidejte najemno nakrájenou papriku a nasekané vlašské ořechy a smažte 5 minut. Potom přimíchejte 2 lžíce zelené petrželky a polovinu rozkrájených hroznových kuliček. Směs osolte a opepřete a naplňte s ní rybu.

Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu zmírněte na 180°C a rybu pečte 40 - 50 minut. Na omáčku dobře promíchejte 3 - 4 lžíce citronové šťávy se sezamovou pastou, rozetřeným česnekem, ochuťte solí a pepřem. Rybu přendejte na nahřátou mísu, posypte zbylou petrželkou a hroznovými kuličkami. Omáčku podávejte zvlášť.

Poznámka k receptu

Vhodné přílohy jsou rýže, kuskus nebo bulgur.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...