Pečení pstruzi s piniovými oříšky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody.

Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a každého obalíme nebo jen zlehka poprášíme hladkou moukou. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pstruhy na něm zprudka opečeme z obou stran, až získají křupavou kůrčičku. Vyjmeme je a uchováváme v teple.

Do zbylého výpeku v pánvi přidáme piniové oříšky a máslo a za stálého míchání oříšky krátce osmahneme. Uvařené měkké brambory slijeme.

Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme je rozpáleným máslem s oříšky. Přidáme uvařené brambory, vše ozdobíme pažitkou nebo jemně nakrájeným mladým pórkem a ihned podáváme, doplněné měsíčky citronu na pokapání.
Naše tipy

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...