Pečení líni se zimní zeleninou

Seznam surovin

Na zeleninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Líny zbavíme šlemu, osolíme je, potřeme rozetřeným česnekem smíchaným s mletým kmínem a rozpuštěným máslem a břišní dutiny ryb naplníme petrželkou a bazalkou.

Řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, uvaříme je do poloměkka v osolené vodě s cukrem a necháme vychladnout. Brambory ve slupce důkladně opláchneme a nakrájíme na dílky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a vložíme je spolu s bramborami do pekáčku. Promícháme je se solí, citronovou šťávou, tabaskem a olivovým olejem, přidáme řepu, pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C.

Líny vložíme do druhého pekáčku, také je vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Zeleninu pečeme asi o 10 minut déle, pak ji rozdělíme na talíře, každou porci doplníme pečeným línem a případně ještě přidáme dílek citronu na pokapání.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...