Kapr po valticku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapra opláchneme, osušíme a nařežeme na okovy nebo řezy. Naskládáme je do mísy, posypeme mletou paprikou se solí, pokapeme citronem a poklademe plátky česneku. Mísu překryjeme fólií a uložíme alespoň na dvě hodiny v chladu, aby se rybí maso odleželo.

Pak porce kapra rozložíme na plech potřený máslem, posypeme je slaninou nakrájenou na proužky a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 10 minutách teplotu stáhneme na 150 °C, kapra podlijeme vínem a pečeme dalších 10 minut. Na závěr přidáme na plech nahrubo nasekané ořechy a kapra dopečeme dozlatova a dokřupava.

Rybí porce rozdělíme na talíře, přelijeme je výpekem z plechu, posypeme ořechy a pažitkou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bramborovým salátem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...