Candát s bramborovojablečným salátem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filátka z candáta krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Máslo rozpustíme, osolíme, přimícháme citronovou kůru a touto směsí potřeme připravená filátka. Zakryjeme je mikrotenovou fólií a uložíme v chladničce.

Rozinky krátce povaříme v bílém víně a necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme je jádřinců a čtvrtky nakrájíme ještě na plátky. V míse smícháme majonézu se zakysanou smetanou, olejem, křenem, rozinkami a směs osolíme. Přidáme brambory, jablka, očištěnou nakrájenou jarní cibulku a ořechy a salát opatrně promícháme.

Pekáček vytřeme olivovým olejem, položíme do něj filátka, posypeme je lehce petrželkou a vložíme na 6 - 8 minut do trouby rozpálené na 220 °C. Upečená filátka rozdělíme na talíře a doplníme salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...