Salát s lososem tandoori

Seznam surovin

Na marinádu:

Na salát:

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V plastovém sáčku smíchejte všechny ingredience na marinádu. Přidejte lososa a zajistěte, aby ho marináda dobře pokryla. Dobře uzavřete, dejte do ledničky a nechte 30 minut marinovat.

2. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň. Pečicí papír rozložte na plech a vymažte máslem. Lososa vyndejte z marinády a položte na papír na připravený plech. Dejte do horní části trouby jen asi 20cm pod zdrojem tepla a nechte péct 7–9 minut, až losos lehce zrůžoví a je propečený.

3. V robotu nebo mixéru promíchejte čatní a ocet.

4. V míse smíchejte saláty, cibuli nakrájenou na kolečka, koriandr, rozpůlená rajčata a zastříkněte zálivkou z čatní a octa. Lososa podávejte na salátu.

Poznámka k receptu

Marinování v jogurtu a spoustě koření patří v indické kuchyni k základním postupům, výraz tandoori neoznačuje jen způsob přípravy, ale i kořenicí směs.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...