Pikantní koule z rybího masa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Veku nakrájejte na kostičky, dejte je do misky a přelijte 100 ml jogurtu. Zbylý jogurt nalijte do misky, osolte a promíchejte s okurkami nakrájenými na kostičky, 1 lžící nasekané máty a 1 lžící olivového oleje.

2. Kuskus připravte podle návodu na obalu. Rybí maso nasekejte a promíchejte s vymačkanou vekou. Přidejte prolisované stroužky česneku, 1 vejce, papriku a 2 lžíce nasekaného kerblíku (nebo petrželky). Dobře promíchejte.

3. V dlaních utvořte koule o velikosti pingpongového míčku, obalte je napřed v mouce a pak ve zbylých rozšlehaných vejcích.

4. V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje a rybí koule usmažte po všech stranách. Hotové vyndejte na talíř vyložený papírovým ubrouskem (odsaje z nich přebytečný tuk).

5. Připravený kuskus promíchejte s vypeckovanými nasekanými datlemi, nakrájenou feferonkou a zbytkem nasekané máty.

6. Kuskus podávejte s rybími koulemi a jogurtovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Rybí maso s houskou můžete nahrubo rozmixovat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...