Pečený losos s citronovo-bylinkovým bulgurem

Seznam surovin

Na lososa:

Citronový bulgur:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chilli papričku očistěte a zbavte semínek, nakrájejte ji nahrubo a společně se semínky koriandru v hmoždíři rozdrťte na jemnou pastu. Přidejte šťávu z jednoho citronu a tolik olivového oleje, aby vznikla kašovitá směs.

2. Rybě ponechte kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Lososa otřete utěrkou, osolte a lehce potřete chilli pastou. Uložte do pekáče a pečte při 180 °C 10 - 15 minut, záleží na výšce filetu.

3. Bulgur připravte podle návodu na obalu. Na pánvi orestujte na lžíci olivového oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený fenykl a nakonec bulgur. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem, přidejte šťávu z celého citronu a nasekané bylinky.

4. Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylými bylinkami a kousky chilli papričky.

Poznámka k receptu

Lehce pikantní losos a nadýchaný bulgur s voňavými bylinkami je přesně to jídlo, které si chcete dát, když máte na „něco“ chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...