Pečené krevety s rajčaty a fetou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek zbavte klíčku a nakrájejte na plátky. mrkev nakrájejte na tenké nudličky julienne, a to buď nožem, nebo na speciálním struhadle. Fetu nakrájejte na kostičky, petrželku nadrobno. Krevety zbavte hlavy a oloupejte.

2. ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm šalotku, pak přidejte mrkev, a když trochu změkne, pak i česnek. Zalijte nasekanými rajčaty a vývarem (nebo vodou, pokud vývar nemáte). osolte a opepřete, přiveďte k varu a stáhněte z plotny. vmíchejte krevety, fetu, med, část petrželky a přendejte do zapékací mísy nebo menších misek. pečte v troubě předehřáté na 230°c asi 20 minut. podávejte jako předkrm nebo hlavní chod s rýží.

Poznámka k receptu

I když se kombinace krevet, fety a mrkve může zdát divoká, ve skutečnosti funguje – mrkev totiž dobře vyváží slanost sýra.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...