Norský losos s pistáciovou krustou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filety z lososa opláchneme, osušíme, potřeme limetkovou kůrou smíchanou s 1 lžící olivového oleje, solí a pepřem a necháme odležet nejméně 30 minut v chladu.

Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme je a ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly hezkou barvu.

Několik lístků kerblíku si necháme na ozdobení, zbytek rozmixujeme s 1 dl olivového oleje a směs dochutíme solí a pepřem.

Odleželé porce lososa rozložíme do zapékací misky, rozdělíme na ně nasekané pistácie a pečeme dozlatova asi 7 – 8 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.

Uvařené fazolky opečeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme je. Upravíme je na čtyři talíře a opatrně na ně položíme porce lososa (pozor, je křehký). Vše zakapeme nebo přelijeme zeleným olejem z rozmixovaného kerblíku, každou porci ozdobíme snítkou kerblíku a podáváme s čerstvou bagetou nebo bramborem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...