Treska s křenem a zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omytou řepu vařte v osolené vodě 45 až 50 minut. Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte v osolené vodě asi 5 minut. Cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka.

Červenou řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a pokrájejte na menší kostičky. Rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm celer a cibulky. Přidejte hořčičná semena, předem připravený zeleninový vývar, červenou řepu a vše prohřejte. Směs osolte, opepřete a udržujte teplou.

Rybu opatrně omyjte a osušte, osolte, opepřete a poprašte moukou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a rybí filety na něm po obou stranách krátce opečte. Filety vyjměte a poklaďte na plech vyložený pečicím papírem. Smíchejte petrželku a změklé máslo a směsí potřete povrch ryby. Plech vložte pod rozpálený gril (200°C) a maso upečte dozlatova.

Rozdělte ryby na porce, obložte čerstvě nastrouhaným křenem a teplou zeleninou. Podávejte s orestovanými bramborami.

Poznámka k receptu

Porce můžete ozdobit petrželkou a dílky citronu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...