Steak z tuňáka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vezmeme si očištěné steaky z tuňáka a ochutíme každý zvlášť solí, pepřem a potřeme olejem. Poté všechny vložíme na předehřátý gril. Tuňákové steaky grilujeme cca 3 až 4 minuty z každé strany. Kdo
má rád více syrové neboli rare, griluje zhruba 2 minuty.

V kastrolku smícháme balsamikový ocet, cukr, vodu a šťávu z citronu a vše umícháme do hustší omáčky.

Na předem nahřáté talíře položíme po jednom grilovaném steaku a zalijeme připravenou omáčkou. Nakonec ozdobíme pokrájenými čerstvými bylinkami a podáváme.

Jako příloha se hodí vařené či pečené brambory, grilovaná zelenina nebo čerstvý chléb.

Poznámka k receptu

Kdo nemá k dispozici gril, maso může opékat i na pánvi. Steaky lze také připravit z jiné ryby. Například mořský vlk či žralok jsou velmi dobrou volbou. Seženete je v každém lepším obchodě v úseku čerstvých ryb.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...