Španělská paella

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vývar nalijeme do kastrolu, přidáme šafrán, polovinu česneku a 5 minut povaříme. Mezitím ve velké pánvi na paellu rozehřejeme olej. Vložíme do ní druhou polovinu česneku, jemně nakrájenou cibuli a bobkové listy a restujeme 1 - 2 minuty při nízké teplotě. Přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky a 5 minut opékáme. Pak přidáme na kousky nakrájenou rybu a olihně a restujeme, až se rybí maso na povrchu zatáhne.

Zvýšíme teplotu, vmícháme nakrájená rajčata a mletou papriku a dusíme, dokud se šťáva z rajčat skoro neodpaří. Do pánve přisypeme rýži, vše zalijeme připraveným horkým vývarem, přidáme mušle a krevety, snížíme teplotu a pomalu dusíme 15 - 20 minut, až je rýže skoro měkká. Během dušení můžeme podle potřeby přidat trochu vody a s pánví občas zatřeseme, ale nemícháme (na dně pánve se vytvoří zlatavá kůrka zvaná soccarat).

Když rýže absorbuje téměř všechnu tekutinu, přidáme do pánve fazolky a hrášek a jemně je do směsi vmícháme. Odstraníme všechny mušle, které se neotevřely, a Paellu podle potřeby dochutíme solí.

Podáváme ji s dílky citronu na dochucení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...