Salát s restovanými krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte škrob, papriku a nadrobno nasekaný česnek. Krevety osolte a obalte v sypké směsi. Ve větší pánvi rozpalte řepkový olej a krevety orestujte dozlatova. Stačí jim maximálně 2 - 3 minuty. Hotové krevety odložte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.

2. Avokádo a rajčata nakrájejte na kostky a smíchejte s opraným a pečlivě osušeným špenátem (větší listy natrhejte). Zakápněte olivovým olejem, limetovou šťávou a lehce promíchejte. Přidejte orestované krevety, posypejte je semínky černuchy a podávejte.

Poznámka k receptu

Rychlý salát je překvapivě vydatný. Pokud vám zachutná, můžete si ho dávat celý rok - občas vyměňte rajčata za papriky a špenát za polníček, rukolu nebo dubáček. I malá změna ve složení ingrediencí celkovou chuť výrazně obmění.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...